Specialisaties

Specialisaties

Bij FYSX Kinesitherapie Roeselare kunt u terecht voor allerlei behandelingen.

Heeft u andere specifieke vragen/klachten? Contacteer vrijblijvend voor meer info.

Rug- en Nekschool

Rugklachten is een van de belangrijkste lichamelijke klachten, ongeveer 80% van de bevolking krijgt ooit wel eens te maken met nek- of rugpijn. Vaak ontstaan deze door een onevenwicht in het spiersysteem.

Taping

Kinesiotape kan gebruikt worden bij diverse klachten en blessures. Het heeft als doel het herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren, daarbij biedt het ook nog eens ondersteuning en stabiliteit aan het lichaam. De tape kan worden ingezet gedurende het volledige genezingsproces, met telkens een ander doel.

Sportgerichte Combinatie

SCMO (sportgerichte combinatie therapie van manuele therapie en osteopathie) of osteo-ethiopathie is een afstrekking van de klassieke osteopathie. Hierbij worden ook verschillende invloeden vanuit de manuale therapie, myofaschiale therapie, chiropraxie,… aan toegevoegd.

Pre- en Postnatale Kinesitherapie

Een goede begeleiding tijdens de zwangerschap is noodzakelijk. Dit kan heel wat lichamelijke ongemakken die een zwangerschap met zich meebrengt, verlichten door massage, circulatie-, bekkenbodem-, ademhalings-oefeningen, …

Algemene Kinesitherapie

Bij FYSX Kinesitherapie kan je terecht voor de behandeling van overbelastingsletsels, posttraumatische aandoeningen en postoperatieve revalidatie.

Myofasciale Therapie / Dry Needling

Met dry needling of myofasciale therapie  worden klachten behandeld die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. In die spieren zijn Trigger Points (pijnpunten) ontstaan die pijn kunnen veroorzaken volgens een bepaald patroon. Dit kan zowel lokale als uitstralende pijn geven.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie, met als doel de functie van de gewrichten te herstellen en lichaamshoudingen en –bewegingen te verbeteren. Dit zowel ter hoogte van de wervelkolom als ter hoogte van de ledematen.