Taping

Taping

Taping

Maak Afspraak

Kinesiotaping

We spreken over kinesiotaping bij een elastische katoenen tape. Het heeft een gelijkaardige rekbaarheid als de huid, maar is slechts rekbaar in één richting.

Kinesiotape kan gebruikt worden bij diverse klachten en blessures. Het heeft als doel het herstellend vermogen van het lichaam te stimuleren, daarbij biedt het ook nog eens ondersteuning en stabiliteit aan het lichaam. De tape kan worden ingezet gedurende het volledige genezingsproces, met telkens een ander doel.

Door de tape aan te brengen in een uitgestrekte positie, worden bewegingen hierdoor niet beperkt. Het bindweefsel wordt geactiveerd plus de tape zorgt voor een ruimte tussen opper- en onderhuid waardoor de pijn zal verminderen.

 

Dynamic Taping

Dit betreft een nieuwe generatie van taping voor therapie en (professionele) sport. Ook bij de behandeling van patiënten met rug- en nekklachten, tennisellebogen, patellaproblemen, spier- en peesaandoeningen, enz. heeft dynamic tape als zijn efficientie bewezen.

Dynamic tape is een biomechanische tape met een 2-dimensionaal effect – voor sport, fitness en therapie. Een extreem elastische tape die niet beperkt in functie, maar wel een bijdrage levert aan de beweegketen. Door zijn hoge elasticiteit functioneert het als een soort 2e spier.

Door deze tape aan te brengen kunnen bewegingen uitgevoerd worden met minder belasting op het gewricht of de spier die ingetaped is.

Maak Afspraak