Pre- en Postnatale Kinesitherapie

Pre- en Postnatale Kinesitherapie

Pre- en Postnatale Kinesitherapie

Maak Afspraak

Een goede begeleiding tijdens de zwangerschap is noodzakelijk. Dit kan heel wat lichamelijke ongemakken die een zwangerschap met zich meebrengt, verlichten door massage, circulatie-, bekkenbodem-, ademhalings-oefeningen, …

 

PRENATAAL

Tijdens je zwangerschap ondergaat je lichaam fysiek, psychisch en hormonaal heel wat veranderingen. Dit gaat al dan niet gepaard met een aantal ongemakken. Zwangerschapskinesitherapie helpt je om die veranderingen op te vangen en je optimaal voor te bereiden op de bevalling. Er is aandacht voor een correcte houding (preventie van rugklachten), bekkenbodemspieroefeningen, ademhalings- en perstechnieken, stretchoefeningen …. alsook voor een massage bij spier-of gewrichtspijnen.

 

POSTNATAAL

Postnatale kinesitherapie helpt om uw herstel na de bevalling te versnellen. Bij een gewone bevalling starten we 6 weken na de bevalling. Bij keizersnede is het aangeraden om een 8-tal weken te wachten. We besteden dan aandacht aan onder andere:

  • Versterking van buikspieren
  • Verbeteren van bekkenstabiliteit
  • Reëducatie van bekkenbodemspieren
  • Verbeteren van lichaamshouding

Indien u specifieke bekkenbodemklachten heeft of deze blijven aanhouden dan volgt er een doorverwijzing naar een bekkenbodemtherapeut.

Maak Afspraak